kontorstole

Har du efterhånden også hørt en del om konceptet “Ergonomisk kontorudstyr” men stiller stadig spørgsmålstegn ved, hvad det præcis er? I denne artikel forsøger vi at give dig et svar på, hvad ergonomi er, hvordan du kan implementere det på kontoret og hvorfor det kan være en god idé.

Hvad er ergonomi?

Ergonomi henviser til de generelle forhold, som har betydning for at et individ holder sig fysisk sund, når vedkommende udfører sit daglige arbejde. Lad os tage et eksempel for at klargøre: Hvis du sidder på en god kontorstol, som kan tilpasses til dine individuelle behov, oplever du god ergonomi. Modsat oplever du dårlig ergonomi, hvis du sidder på en slidt spisebordsstol og arbejder hver dag, hvor du oplever, at du får ondt i ryggen, stive muskler mv.

Der er ingen tvivl om, at der de senere år er kommet langt større fokus på god ergonomi på arbejdspladsen. Årsagen til dette er formentlig, at flere og flere af danskerne arbejder på kontor end nogensinde før samtidig med, at sundhed har fået meget opmærksomhed. Mange af os sidder ned store dele af dagen, hvilket hurtigt giver dårlig ergonomi. Det er derfor blevet en del af arbejdsgiverens ansvar at skabe god ergonomi for medarbejderne.

Organisering, hjælpemidler, arbejdsteknik og indretning

Disse 4 ovenstående elementer, som du ser i undertitlen, er en retningsmetode til arbejdsgiveren. Hvis du sørger for at gøre dit bedste i forbindelse med alle 4 elementer, er du godt på vej til at skabe god ergonomi for dine medarbejdere.

For eksempel skal du først og fremmest bruge de rette hjælpemidler. Her kan du eksempelvis undersøge de ergonomiske løsninger fra Contour Design. Først når du har de rette hjælpemidler i form af gode stole, skærme og andet, kan du starte med at fokusere på eksempelvis indretningen, så den bliver behagelig for dine medarbejdere at befinde sig i.

Arbejdsteknik er et andet element, som kræver en del forarbejde. Det handler i bund og grund om, at dine medarbejdere har de rette kropsholdninger mv., når de opholder sig på arbejdspladsen. Her kan det være en god idé at inddrage en fysioterapeut, som kan komme forbi dit kontor og se, hvordan I kan være bedre til at bevæge jer i løbet af dagen samt hvordan i undgår at sidde på de forkerte måder i for lang tid af gangen.

Man kan også begynde at sammen tage en daglig gåtur på kontoret. Eksempelvis kan man alle gå over og hente frokost i stedet for blot at sende en enkelt afsted!

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *