hvad er et kontordomicil

Du har nok tidligere hørt udtrykket “kontordomicil”. Hvis ikke, så vil vi herunder give dig indsigt i, hvad det egentlig betyder. Det er nemlig ikke så kompliceret, som navnet måske antyder.

Et kontordomicil er ganske enkelt en bygning, som har kontorlokaler fordelt på mange tusinde kvadratmeter. Derfor er det typisk større virksomheder, der lejer/ejer et kontordomicil.

Er man en mindre virksomhed, så lejer man typisk et enkelt kontor eller en etage. Her er der dog ikke tale om et kontordomicil som sådan; hvis virksomheden dog ejer alle disse kontorer, etager m.v., kan man tale om, at virksomheden ejer et kontordomicil.

Hvilke fordele er der ved at have et kontordomicil?

Vi skal først og fremmest understrege, at det naturlivis ikke er alle virksomheder, hvor et kontordomicil overhovedet kan komme på tale. Man bør typisk have flere hundrede medarbejdere, før det overhovedet kan betale sig at kigge i retning af at have et kontordomicil.

For store virksomheder kan det dog have den fordel, at man kan samle alle medarbejdere ét sted. Man får derved et hovedsæde, hvor medarbejderne kan være. Dernæst vælger større virksomheder ofte at bygge deres eget domicil. Det kan skyldes høje lejeudgifter, og at virksomheden derfor ser det som værende en god investering at bygge sit eget kontordomicil.

Renten er i dag utrolig lav, hvorfor man som virksomhed typisk vil kigge på:

  1. Hvad koster det at låne pengene, hvis vi ønsker at bygge et kontordomicil?
  2. Hvor mange år kan det afskrives henover?

Afskrivningen er vigtig i forhold til årsregnskaberne. Virksomheder ønsker dels at kunne få skattemæssige besparelser, men samtidig også at præsentere et flot årsregnskab.

Ovenstående er naturligvis ganske forenklet, og der hører mere til overvejelserne, om man skal investere i et kontordomicil eller ej.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *