kontordomicil eller kontorfællesskab

Når man som virksomhed skal ud og investere i lokaler, så falder snakken ofte på, om man skal ind i et kontorfællesskab at sidde, eller om et kontordomicil er det rigtige valg. Selvom det kan virke en anelse mærkeligt, at nogle virksomheder kan sidde med denne overvejelse, så er det faktisk en helt valid overvejelse. Det er nemlig ikke sikkert, at virksomheden er interesseret i at eje selve kontordomicilet – men derimod leje sig ind hos en virksomhed, der måske har en anelse ekstra plads i sit domicil.

Der kan være fordele og ulemper ved begge metoder. I dagens indlæg her i vidensbanken kigger vi derfor nærmere på, hvad der er af væsentlige forskel, som man skal have in mente, før man beslutter sig for, om man ønsker at sidde på et kontorfællesskab eller et kontordomicil.

Hvad er virksomhedens behov i dag?

Det er først og fremmest vigtigt at kigge på, hvad man har af behov den dag i dag. Har man flere hundrede medarbejdere, så vil et kontorfællesskab som udgangspunkt ikke være det rigtige valg, medmindre man kan afsætte flere etager.

Er man derimod blot en håndfuld medarbejdere, og vil man kunne sidde på ét kontor, så kan et kontorfællesskab godt være det rigtige valg. I samme ombæring vil det også kunne være det rigtige valg at sidde ved et kontordomicil.

Her er det dog vigtigt at understrege, at der typisk er mere vidensdeling i et kontorfællesskab. Grunden er relativ simpel. Der sidder ofte mange forskellige virkosmheder i et fællesskab. Lejer man sig i stedet ind ved et kontordomicil, så vil man typisk kun sidde sammen med én anden virksomhed (ejeren af domicilet).

Derfor kan det godt blive ensartet information, som man får. Ved et kontorfællesskab er der mange forskellige virksomheder, hvor man vil kunne trække på de meget forskellige ekspertiseområder, hvis der skulle være behov for det.

Et godt eksempel på dette er et kontorfællesskab i Aarhus C. Her har man formået at samle virksomheder på tværs af brancher. Derved sidder der alt fra online marketing eksperter til smykkefirmaer. Det gør miljøet ekstremt godt til at vidensdele.

Hvad er udgifterne forbundet med valget?

En af de vigtige aspekter er naturligvis, hvad der er af udgifter forbundet med et valg kontra det andet. Kan man komme meget billigt ind og sidde på et kontordomicil, fordi man kender den virksomhed, der ejer det, så kan det naturligvis være et godt valg. Er man derimod blevet tilbudt en billig plads hos et kontorfællesskab, så skal man heller ikke lade den chance forbigå.

Er du i tvivl om, hvad et kontordomicil er? Så læs vores artikel omkring hvad et kontordomicil er her!

Økonomi er en vigtig faktor, som du ikke må undervurdere. Især ikke hvis du er en mindre virksomhed, hvor hver en krone gerne skal vendes.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *