kontor med flaskekøleskab

Et godt arbejdsmiljø er alfa og omega for, at man som medarbejder har det godt på sin arbejdsplads. Har medarbejderne det godt, yder de også mere. De er mere fleksible og chancen for, at de bliver i længere tid i stillingen, er større. Læs med her og få en række gode råd til forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.

De klassiske tiltag

De fysiske rammer skal være i orden for at få arbejdspladsen til at fungere. Medarbejderne tilbringer ofte mange timer på kontoret, og derfor er det vigtigt, at de helt basale arbejdsbetingelser er på plads. Det kan for eksempel være hæve-sænke-borde, ergonomiske redskaber, god ventilation, varme/kuldeforhold og så videre. De helt klassiske elementer i et godt arbejdsmiljø, som alle arbejdsgivere bør have fokus på – også selv om de erfaringsmæssigt kan give mange diskussioner på en arbejdsplads. Særligt i de moderne åbne kontorlandskaber, hvor mange forskellige mennesker med forskellige behov og forskellige holdninger skal arbejde tæt sammen.

Invester i et flaskekøleskab

Gør det lidt lækkert på kontoret og køb lidt ekstra luksus til stor glæde for dine medarbejdere. Hvorfor ikke investere i et flaskekøleskab? Lyder det som en unødig luksus? Det er det bestemt ikke. Med et flaskekøleskab i fælleskontoret har I altid kolde drikkevarer, når I har brug for det. I behøver ikke at skulle i kantinen eller kiosken efter dem. I de varme sommermåneder sikrer du som arbejdsgiver, at dine ansatte altid har adgang til noget koldt at drikke. Flaskekøleskabet er samtidig en god service over for kunder, samarbejdspartnere og andre, der besøger virksomheden. Et godt flaskekøleskab behøver ikke fylde meget og der kan snildt stå et flaskekøleskab i alle mødelokaler. Så løber I aldrig tør for vand, sodavand, øl med mere til jeres møder. På den måde kan du få gladere, mere motiverede medarbejdere, som altid er friske og aldrig bliver dehydrerede.

Gør det sjovt at gå på arbejde

Et godt arbejdsmiljø behøver ikke kun at handle om ergonomiske kontormøbler, belysning eller temperaturforhold. Det kan også handle om de elementer, der gør det fedt at gå på job på netop din arbejdsplads. For eksempel den lækre frokostordning, som gør det nemt for dine medarbejdere at spise sundt og varieret i løbet af en travl arbejdsdag. Det kan også være en afslappet fredag måske efterfuldt af en fredags øl og hygge efter en hektisk uge. I mange åbne kontormiljøer er et af de store problemer støj. Ikke alle mennesker takler det lige godt. I de største kontormiljøer har man ofte indrettet særlige stillezoner, hvor der ikke må tales i telefon eller snakkes. Mange steder har man også lavet særlige steder, hvor man kan stå og tale i telefon uden at forstyrre kollegerne. Som arbejdsgiver ved du sikkert, at det kan være svært at vænne folk til at gå i stillezonerne og arbejde. Hvorfor ikke indrette de særlige zoner, så de også bliver sjove at bruge? Indret for eksempel stillezonen med gode sofaer, sækkestole, kaffemaskiner og flaskekøleskabe. En god telefonzone kan være en gammeldags eller en klassisk engelsk telefonboks. Den både pynter på kontoret og gør det lidt sjovere at gå i zonen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *