cylinderlås

Der gælder samme regler på kontoret, som i dit private hjem: du skal ikke regne med at få erstattet dine værdigenstande af forsikringen, hvis ikke du kan bevise, at de har været låst forsvarligt inde før et indbrud.

Derfor er det alfa og omega, at du vælger den rette type lås til kontor og virksomhed. Her er en cylinderlås altid et godt valg. Læs med her.

Den rigtige cylinderlås gør en forskel

Har du gamle låse på nogle af dine døre, bør de skiftes ud. Gamle og slidte låse kan nemt dirkes op med for eksempel en skruetrækker. Med andre ord gør en gammel lås det alt for nemt for indbrudstyven.

Er du usikker på, om jeres låse er for gamle, så kig på dine nøgler. Har I trapezformede nøgler, behøver I ikke gøre noget. Er nøglerne derimod rundhovedede, bør I skifte jeres låse. I bør i stedet sikre jeres værdier med gode cylinderlåse. En cylinderlås er, som ordet indikerer, en lås der er udstyret med en låsecylinder, der bestemmer om din nøgle nu også passe til låsen. En cylinderlås har en række stifter, som udgør en slags kode, der passer kun til én nøgle. Det gør cylinderlåsen mere sikker end andre typer låsemekanismer. Jo flere stifter cylinderen er udstyret med, jo mere sikker er den.

En systemnøgle til alle låse

Cylindre kan være indbygget i mange typer låse, hvilket gør det nemmere for dig at købe nye ud fra dit kontor eller din virksomheds helt konkrete behov. Har I mange låse, der skal holdes styr på, kan I for eksempel købe systemnøgler til jeres cylinderlåse. Altså én nøgle som passer til både hoveddør, bagdør, skur og postkasse. Med en systemnøgle undgår I at få for mange nøgler i omløb. Har I ikke lyst til at udskifte hele låsekassen, kan I nøjes med at udskifte låsecylinderen, når I vil sikre virksomheden med nye låse.

Der findes 3 forskellige låsecylindere. Nemlig den ovale cylinder, den runde cylinder og profil- eller dråbecylinderen. Den ovale cylinder er den, der sidder over dørgrebet. Den benyttes på terrasse- og yderdøre. Ofte fås den med et greb, hvor håndtaget skal vrides på den ene side. Den runde cylinder sidder ligesom den dråbeformede under dørgrebet. Det er den runde cylinder, man oftest benytter til yderdøre. Den dråbeformede cylinder bruges, når det skal være muligt at kunne låse en dør fra begge sider.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *