Der er i dag mange, der er så heldige, at de har mulighed for at arbejde hjemmefra, og det er især noget, som der er med til at give en høj grad af frihed i hverdagen, idet man pludselig selv kan beslutte over sin arbejdsdag. Dog stiller det også en lang række krav, blandt andet når det kommer til hjemmekontoret, idet det skal leve op til de forudsætninger, som der ellers stilles til et kontor, og derfor er det vigtigt, at der tages et grundigt kig på indretningen.

Lyder det spændende? Så få mere inspiration til boligindretning og kontorindretning herunder.

Skab de rette arbejdsforhold i jeres kontorlokaler eller i hjemmet

Når man arbejder hjemmefra, kan det være meget nærliggende at sætte sig i sengen med sin laptop på låret eller i sofaen ved det lave sofabord. Og selvom det for en kort stund kan synes ganske hyggeligt og befriende, så er det dog ikke den bedste løsning. Med tiden vil det nemlig give masser af gener og endda smerter i kroppen, der kan forplante sig til at blive mere eller mindre kroniske – og så er det først, at de vil hæmme en i hverdagen. Derfor handler det om at skabe de gode arbejdsforhold i hjemmet med de rette møbler, der sørger for, at man kommer mest effektivt gennem sit arbejde.

Husk på ergonomien og kroppens sundhed

Og det er netop derfor, at du bør kaste et blik på dit hjemmekontor. Dine møbler skal gerne leve op til de mest praktiske krav. Derfor er det for eksempel en fordel med et skrivebord, der kan hæves og sænkes, således du sikrer ergonomien i kroppen og ikke altid befinder dig i den samme stillestående stilling og en god kontorstol, der giver din ryg, skuldre og arme den støtte, som der er behov for. Derudover skal du også gerne have en reol, en kommode eller nogle hylder, hvor du kan gemme dit rod bort, lige såvel som det er praktisk med en tavle, så du kan hænge de vigtigste papirer i dit synsfelt.

Skab en hyggelig og inspirerende atmosfære

Det er dog også en ide at gøre dit kontor hyggeligt, så det også føles som et rum, der er rart at opholde sig i. Hav derfor gerne en blød sofa, du kan trække dig tilbage i, når du skal fordybe dig eller bare holde en pause med en god kop kaffe. Og placer nogle billeder, vaser og lysestager omkring dig, der er med til at skabe en rigtig god atmosfære. Det kan også lige præcis være den stemning, der er behov for, når du skal synes, det er både rart og inspirerende at arbejde.

Husk at kontorlokalerne er en del af hjemmet

Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at kontoret stemmer overnes med den resterende indretning og stil i hjemmet, således det også kan bruges, når du ikke er på arbejde. Det kan for eksempel være det sted, hvor børnene finder deres kreative sysler frem, eller det kan være her, I sætter jer med en god bog.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *