væg i kontor

Trænger kontorbygningen efterhånden til en udvendig renovering, kan pudsede vægge være den perfekte løsning. Mursten kan med årene godt komme til at se lidt trætte og kedelige ud,  eller de kan være meget slidte, måske endda med afskalning.

Med pudsning af vægge kommer ejendommen til at fremstå med et helt nyt og tidløst look og du kan vælge mellem mange forskellige farver og nuancer på de pudsede vægge.

Læs med her, hvor vi giver dig gode råd til de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger pudsning af vægge. Det kan nemlig let være en labyrint at finde ud af alle fagudtryk og termer, der bruges, når huset skal renoveres.

Kan alle slags facader pudses

Ja, de fleste, gængse facadematerialer kan sagtens pudses. Her er det vigtigt at facaden besigtiges, inden man kan sige ja til pudsning af vægge. Desuden afgør materialer og tilstand ofte, hvilken form for pudsning, der giver det bedste og mest holdbare resultat. Har du for nuværende

 • Mursten
 • Gasbeton
 • Leca

Kan disse typer materialer fint pudses. Er der hos dig brugt andre materialer, synes vi du skal kontakte os, så vi sammen kan se på mulighederne for lige netop din bolig.

Har du allerede et pudset hus, som ikke helt ser så godt ud, som det har gjort, skal du endelig kontakte et murerfirma og jo før jo bedre. Jo før du får får udbedret småskader og revner, jo bedre er det for huset og for din pengepung.

Kan jeg vælge forskellige slags pudsning af vægge

Ja, det kan du faktisk godt, men det er ofte de nuværende byggematerialer, der afgør hvilken form for pudsning, der er den mest hensigtsmæssige. Overordnet kan man inddele pudsning af vægge i 3 kategorier

 • Grovpuds
  • Grovpuds er, som ordet antyder, en meget grov pudsning, der oftest foretages på indvendig vægge, som efterfølgende skal have en anden behandling.
 • Tyndpuds
  • Tyndpuds er det samme som filtsning og vandskuring. Her påfører man puds i et tyndt lag som efterfølgende jævnes med et filtsebræt, indtil der opnås en flot og ensartet overflade.
 • Netpuds
  • Netpuds giver en utrolig stærk overflade, da man lægger et glasfibernet ud over grundpudsen. En netpuds afsluttes altid med en vandskuring for en flot finish.

Hvad koster det at få pudset væggene

Det er en af de slags spørgsmål, der har rigtig mange svar. Prisen vil afhænge af din boligs nuværende facadematerialer og deres stand. Skal der udskiftes mursten eller repareres sætningsskader, eller er der beskadigede fuger eller løs maling. Alle disse forhold er med til at bestemme den endelige pris. Helt firkantet kan man sige, at jo bedre stand din facade er i, jo billigere bliver din pudsning af vægge.

Det kan være en god idé, at kontakte et eller flere murerfirmaer, for et uforbindende tilbud. På den måde kan du finde den bedste pris på din opgave.

Vedligeholdelse af pudsede vægge

Du skal være opmærksom på, at en pudset facade kræver lidt mere vedligeholdelse end mange andre facader. Til gengæld ses begyndende sætningsskader og afskalning tydeligt på de pudsede vægge, hvorfor de hurtigere kan udbedres. På den måde undgår du for eksempel alvorlige fugtskader på din bolig, hvilket kan spare dig for rigtig mange penge.

Vi håber du er blevet lidt klogere på pudsning af vægge. En renovering af kontoret er altid forbundet med en vis usikkerhed, fordi man som privatperson ikke har den samme viden som fagfolkene har. Her er det en god idé, at vælge et murerfirma, som du har god kemi med også. Prisen skal naturligvis være fair og i orden, men den gode kemi betyder helt sikkert også en del, når du vælger, hvilket firma der skal stå for din opgave.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *